Jul i vrelo čitanje

Neki od vas su navikli da početkom meseca bace pogled na spisak knjiga, koje sam pročitao u proteklom mesecu. Razmišljao sam da li da uopšte kačim tekst, kada je statistika bila porazna. No, dobro, život nije uvek limunada, nekad bude i pelin.

Iz nekog razloga, u julu sam čitao manje nego što je uobičajeno za mene. Čak mi se čini da nisam manje čitao godinama unazad, Ne znam šta je pravi razlog. Činjenica je da su neke od knjiga bile nešto obimnije, ali opet. No dobro, šta je tu je…

Čarli Flečer – Kameno srce

Džordž će slučajno odomiti glavu sa sastue pterodaktila. To će pokrenuti lanac događaja. Pre svega, shvatiće da su statue u Londonu žive i da mogu bitii li koliko toliko dobre ili zle. On se, naravno, sukobio sa drugom grupom. U pomoć  mu pristiže Artiljerac, statua vojnika iz I svetskog rata. A kad sretnu Edi, devojčicu lučonošu, koja može da vidi prošlost, sve će se dodatno zakomplikovati.

Zanimljiv početak trilogije.

 

 

Džastin Kronin – Prolaz

Vojska je istraživala neki gadan južnoamerički virus, koji je izuzetno zarazan i od ljudi pravi, najblaže rečeno,  čudovišta. Kada zaraza nađe svoj put van baze (a uvek nađe put), pakao će se otvoriti i civilizacija koju poznajemo će prestati da postoji. Jedna devojčica će predstavljati tanušnu nadu za čovečanstvo. Takođe trilogija…

Zabavno, svidelo mi se…

 

 

Muharem Bazdulj – Tranzit, kometa, pomračenje

Ovo je prvi put da se srećem sa knjigama ovog pisca. Imamo tri priče – o Ruđeru Boškoviću, devojci iz Moldavije i novinaru u ratom zahvaćenoj Bosni.. sve se priče na kraju povezuju.

Najviše mi se svidela druga priča.

 

 

Milka Knežević Ivašković – Tarakan

Mihajlo je četrnaestogodošnji klinac, koji odrasta u Beogradu krajem osamdesetih. Voli filmove, zavoleo je i knjige. Nežno i romantično je zaljubljen. U životu njegove porodice će se poajviti neobičan gost, čiju će zlokobnost naslutiti samo Mihajlo i njegov mlađi brat.

Roman je napisan za decu i mlade (i za sve koji se tako osećaju), ali možemo da ga čitamo i mi. Ima elemente horora i fantastike, tako da je idealna za uvođenje novih čitalaca u taj žanr. Preporuka…

 

 

Robert Džordan – Dolazak Senke

Četvrta knjiga u serijalu Točak vremena. I dalje mi se sviđa kako ide cela priča, još uvek nemam zamor materijala iako znam da sam tek na trećini serijala. Zapanjen sam činjenicom da je neko odlučio da napiše ovoliki serijal (i  da je većim delom skroz dobar), kao i svima nama koja ga čitamo. Nego, pitanje za vas koji ste čitali. Da li će me i dalje užasno nervirati Nineava Al Mer, ili će se promentiti tokom serijala i biti manje iritantna? (Inače, započeo sam petu knjigu, i dalje me nervira).

 

Čitao sam i strip Love, u izdanju Fibre. Nisam skoro nešto tako lepo vizuelno držao u rukama.

Toliko o mojim julskim knjigama. Kakvo je stanje kod vas. Čitate li nešto zanimljivo?

3 thoughts on “Jul i vrelo čitanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *