Gejmeri, vi ste naš spas

Već neko vreme puni su nam TV ekrani međudržavnih problema sa prvim komšijama. Tamo imaju problem sa čokoladicama, ovde u se odgovor busaju nekakvim avionima. Tamo blokiraju naš pristup EU (ne sam nisam siguran da li da im budem zahvalan ili ne???), ovde napuštaju sednice kao uvređena deca. Čim nemaju da kažu nešto pametnije, plaše nas ratom. A ko je najzgodniji? Pa, prvi komšija, naravno.
I sad dolazimo do naslova.
Moj klinac već mesecima na You Tube prati nekog momka (KingOfFailsShow) koji igra igrice. Ostaviću po strani taj fenomen i užitak u gledanju drugih kako igraju i zezaju se, nekako sam uvek više voleo da budem učesnik. Interesantno je da je momak koga ovaj moj gleda negde iz Hrvatske, pretpostavljam iz Zagreba, ali nije bitno. I već je klinac počeo da koristi fakat u redovnom govoru, sad čekam da pokupi i akcenat.
Sa druge strane, kum je nedavno bio u poseti rodbini u Zagrebu. Svi su neobavezno ćaskali i rezmenjivali novosti. U jednom trenutku dolaze mali rođaci i svima se obraćaju sa Gde ste, bre, ljudi? Moj kum potpuno zbunjen. Ispostavilo se da njihovi klinci prate nekog gejmera iz Srbije (SerbianGamesBL).
Eto, klinci iz dve lude države su shvatili da jezik, država, nacionalnost, nisu važni, sve dok druga strana ima da kaže nešto što nas zanima. Jedan jezik, a toliko nerazumevanja.
Isto tako, neki gejmer iz Afganistana, prati Minecraft kolegu iz SAD, jedan Englez prati GTA Kineza, Iračanin ćaska sa Francuzom o WoW, ukratko, svet gejemera je jedan i jedinstven. I to je prava vizija budućnosti (mislim na humanost, a ne na sjedinjavanje sa mašinama).
Znam da ima oštećene omladine na obe strane, onih koje u su zli dedaci uspeli da zatruju bajkama o večitim neprijateljima, iskonskim pobedama i kosmičkim porazima, Vatikanu i Svetoj gori. Mogu samo da se nadam da će uspeti da se izvuku iz tih kandži.
Dragi gejmeri, vi ste jedina nada čovečanstva da izbegne nove ratove i podele i zato od mene (iako vas često ne razumem) imate palčeve na gore.

10 thoughts on “Gejmeri, vi ste naš spas

  1. Odlično napisano 🙂 Baš mi se sviđa! Osobno nikada nisam dijelila ljude po nacionalnosti, vjeri, boji..ne planiram ni početi. Ludih ljudi ima u svim državama na svijetu, najviše u politici što je razlog zašto sam je prestala pratiti 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *