Ogrlica

Tijana je, uz mnogo saplitanja i padanja, trčala kroz gustu i mračnu šumu. Korenje kao da joj se namerno nameštalo pred noge. Kosa mokra od znoja ulepila joj se po licu. Zastala je da oslušne da li je i dalje prati. Da, eno ga, ne odustaje, udaljen je samo nekoliko metara. Ponovo je potrčala. Prekasno je primetila nisku granu koja ju je udarila po licu. Pala je na vlažno i gnjecavo lišće. Uspaničeno se okrenula i iza sebe videla senku koja se nadvijala nad njom. Prsti su grčevito uranjali u trulo lišće ne bi li se uhvatili za granu, kamen ili bilo šta što bi moglo poslužiti kao oružje. Osim crva, buba i gnjecavog lišča, nije bilo ničeg drugog. Senka se nadvila nad njom.
Ostala je bez daha kada ju je pritisnula njegova težina. Težak mošusni miris joj je ispunio nozdrve. Samo je ćutao, dahtao i udarao Tijanu po licu, grudima, stomaku. Cepao joj je odeću. Sklopio je ruke oko njenog vrata, pokidao ogrlicu sa priveskom princeze Aruene  i silovito prodro u nju. Bol je bio užasan.
Vrisnula je i otvorila oči u užasu. Zapanjeno je gledala oko sebe nekoliko sekundi, dok je polako shvatala da se nalazi u svom stančiću.
San, sve je bio samo san. Iako se razlikovao od onog što se stvarno dogodilo, bio je zaprepaščujuće životan.
Posle silovanja je bila dva meseca u komi. Evo i sada, sedamnaest meseci od najgoreg dana u njenom životu, osećala je zdravstvene tegobe.
Ludak koji ju je silovao, uhvaćen je brzom policijskom akcijom. Njegovi otisci na ogrlici su uz DNK bili glavni dokaz. Osuđen je petnaestogodišnju kaznu, malu ako se Tijana pita, ali maksimalnu ako se pita država. Pre nekih mesec dana, saznala je da su mu zatvorenici od prvog dana u zatvoru obezbedili poseban tretman i da je umro od povreda nanetim silovanjem.
Napokon malo kosmičke pravde, mrko se osmehnula. Ako postoji duša, nadala se da je njegova u najvećim dubinama pakla.
Opipala se po vratu, ali nije osetila ogrlicu pod prstima. Sigurno se otkačila dok je spavala. Pogledala je po krevetu,ispod jastuka, na podu, ali je nigde nije bilo.
Pogled joj je privukao zvuk iz drugog kraja sobe. U kolevci se meškoljio njen sin. Zdravstveno stanje joj je prva tri meseca od silovanja bilo kritično, pa lekari nisu mogli da izvrše abortus, a kasnije, Tijana im nije dozvolila. Bez obzira kako je začet, znala je da će tog mališana voleti više od svega.
Približila se kolevci i sa nežnošću gledala osmomesečnog sinčića kako spava.  Pogled joj se zaledio kada je pogledala u njegovu ručicu. Mala šaka je čvrsto stezala lančić sa priveskom vilenjačke princeze Aruene.
 Konkurs „Horor priča“ na Krstarici…
http://forum.krstarica.com/showthread.php/748820-Glasanje-na-temu-HOROR-PRI%C4%8CA

5 thoughts on “Ogrlica

  1. Повратни пинг: Rat | Moje priče; Popović Nešo - Shonery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *