Nivo 41

Šta kažete na naslov, svaki put su sve primamljiviji (bar se nadam)?
Ne brinite, biće razjašnjeno tokom teksta. Znate li koji je danas dan?
Na današnji dan je davne 1908. nadasve neobičan događaj pogodio svet – tunguska eksplozija. Da li su u pitanju komete, vanzemaljci, nuklearne eksplozije, Tesla ili nešto šesto, nikad nije potpuno razjašnjeno. Budite sigurni da odgovor na tu misteriju nećete naći na ovoj stranici. Na šta vam ličim, na edukativni portal? Guglajte, čitajte knjige, pa možda i dođete do nekog zaključka.
Pored tog velikog događaja, na današnji dan davne 1979. svet je ugledao vaš dragi ja. Hvala na čestitkama. Upravo sam u igrici Život, unapredio svog lika na 41. nivo. Opasna je to i neperdveidljiva igrica. Nikad ne znate kada ćete dobiti nagradu,a kada kaznu. Znam, nije lako stići do 100, ali trudiću se korak po korak, pa polako.
Neminovno je kad dođe do rođendana da čovek razmišlja o vremenu i protoku istog. Nemam tu šta pametno reći. Vreme neumoljivo curi, a kako ćemo ga iskoristiti na nama je (ali i na okolnostima koje nas okružuju). Znate kako se kaže da je relativnost vremena lako dokazljiva, sve zavisi od toga sa koje strane vrata od toaleta se nalazite.
Ne bih sada da zvučim kao oni životni kaučevi, sofe ili kako se već zovu, ali moram da priznam da sam zadovoljan svojim godinama. Ništa tu ne bih dirao…
Kada me neko, pogotovo mlađarija, pita koliko imam godina, obično odgovorim da sam dva dana mlađi od vatre. Slična scena se odvijala i pre nekoliko dana na poslu (novi posao). Devojka od dvadesetak godina me pitala (ništa bezobrazno, šta se odmah smeškate), koliko imam godina. Dobila je gore navedeni odgovor. Ma, nisi ti mator, šta ti je, kaže ona meni, I moja tetka je toliko stara. 
Kolege, koje su slušale naš razgovor, su se zajedno sa mnom pokrivile od smeha. Overila me u mafijaškom silu. Beng, beng! Mučenica se posle izvinjavala da se pogrešno odrazila i da nije tako mislila. Posle nek neko kaže da nema pristojnog mladog sveta.
Stvar je u tome da me njena rečenica nije pogodila, Bilo mi je urnebesno smešno. Shvatio sam u nekom trenutku da je normalno da će se pojavljivati sve više mladih odraslih ljudi kojima bih mogao otac biti. Opet se smeškate? Nisam mislio da sam bio sa njihovim majkama, daleko sam vam od bilo kakvog zavodnika, šta god vi misili o meni. Hvala vam na tako lepim mislima.
Najgore je, zapravo, što se nekad ponašam kao da sam osetno mlađi, pa slučajno i pomislim da sam možda mlađi nego što jesam. Ali i to je u redu, zar ne? U svim godinama treba zadržati dozu mladalačke ludosti. Obožavam matorce, koji se u starim danima teotviraju, uče ples, jezike, pišu knjigu(čuh da je nedavno jedan stogodišnjak objavio svoju prvu knjigu)… Ukratko, žive i uživaju koliko mogu.
Definitivno volim rođendane i nemam nameru da prestanem sa obležavanjem istog. Naravno, u skladu sa preporukama sa vrha, samo skromno i u krugu porodice. Danas bi mogao da padne neki plazma kolač. Pre nekoliko godina sam pravio one male sendviče na kriškama bageta. A sve posluženo na kartonskim tanjirićima. Budimo realno, ima li bollje stvari za rođendan od tih sendvičića?Kod rođendana mi nisu glavna stvar pokloni. Govoreći među nama, mnogo sam komplikovan oko toga i ni sam ne znam šta bih želeo kao poklon. Mir u svetu? Čistu prirodu? Nove epizode Alfa?
Generacijo, šta kažete za rođendane, treba li ih slaviti, iako smo dva dana mlađi od vatre?
Ostaviću najpoznatijeg Melmačanina da odradi čestitku na njegov način.

10 thoughts on “Nivo 41

  1. Srećan ti rođendan. Želim da ispišeš još mnogo, mnogo stranica – kako priča, blog postova, knjiga, tako i onih mnogo važnijih – stranica života.
    Igor S. (F.D.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *