Imam naslovnicu za Drugo carstvo

Pozdrav svim drugarima koji me prate putem svemogućeg i sveznajućeg intrameksa. Prošle nedelje ste mogli da ispratite glasanje za naslovnu stranicu mog romana Drugo carstvo. Ponovo se zahvaljujem studentima IT akademije, odseka za dizajn. Omladinci su odradili odličan posao, možda su početnici, ali imaju dobre ideje.
Ukupno je glasalo preko 250 ljudi. Neki su glasali ovde na blogu, neki kod mene na FB, a neki u FB grupi Knjige, knjige, knjigice.  Još jednom, hvala svima, koji ste se uključili u akciju i pri tome mi malo olakšali muke.
Bilo je ovde svega i svačega. I ozbiljnog glasanja i zafrkancije i nameštenih glasova i iskrenog ocenjivanja i dobrih analiza. To je najveća mana interent glasanja. Loš rad sa velikom mrežom glasača može nepravedno da pobedi. Zato ipak, pored običnih glasača,  treba imati i instituciju žirija (kao izbor za pesmu Evrovizije).
Dobro, da ne tupim previše, ovo su naslovi koji su privukli najviše pažnje među glasačima… Poređani su po rednom broju, a ne po broju glasova. Publika je rekla svoje, ali naravno, konačnu odluku donosim ja. I nije bilo lako…
Iskreno, skoro svaka naslovnica mi se dopala na određeni način. Svaka ima nešto svoje. Neki su me pitali – Da li su ovo radili profesionalci? Možda još uvek nisu, ali su na pravom putu da to postanu. Zanimljivo je da je bilo nekih radova, koji su se meni svideli ali publika nije reagovala. Zapravo, moj osnovni predlog za naslovnicu se pokazao kao nezanimljiv. Najbolji rezultati su došli iz nesputanih centara za kreativnost naših mladih umetnika. Srećom, među favoritima publike nalaze se i meni najdraži radovi.
I eto, nakon mućkanja i razmišljanja, došli smo i do pobednika.
Ta-na-na-na!!!
Stigao je…
InkedPetra Simic_LI
Pobednica je naslovnica pod rednim brojem petnaest. Autor ove odlične ideje je jedna dama – Petra Simić. Ne bih sada pričao o broju osvojenih glasova, ali ovaj dizajn je ubedljivo pobedio. Srećna okolnost je bila i ta što je i meni ovo bio jedan od favorita.
Iz nekog razloga, autorka je već odredila da će ovaj roman objaviti Laguna. Hm, ko zna, možda se ipak desi takvo čudo…
Moram da priznam da sam baš bio uzbuđen tokom celog procesa. sad mi već roman izgleda bliži i opipljiviji.
I? Šta ću sad? U fazi sam finalnog raščišćavanja rukopisa(osim ako me ne dohvati neki urednik, onda će verovatno biti dodatnog čišćenja). Uskoro ću pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za štampanje romana (bićete obavešteni o tome i onačinu na koji možete da se uključite ako želite), verovatno će biti još nekih promena vezanih za blog, ali o tome drugi put.
Sve u svemu, hvala svima na glasovima.
A kako „Drugo carstvo“ izgleda na kraju možete videti OVDE...

17 thoughts on “Imam naslovnicu za Drugo carstvo

  1. Повратни пинг: Buka i bes – AleksandraNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *