Biramo naslovnicu za Drugo carstvo

Hej drugari, treba mi vaša pomoć…
Sećate se romana Drugo carstvo, koji je objavljivan na ovom blogu. Neki su čitali, a neki ne. Koga zanima, može da pročita roman (link, samo da kažem da će planirana knjiga biti donekle drugačija), a koga ne zanima, kačim sinopsis, čisto da imate predstavu o čemu se radi.
Brutalan zločin u centru Beograda – 18.06.2018. albanski terorista samoubica aktivira bombu u tramvaju tokom saobraćajnog špica. Vlade dveju zemalja nevoljno sarađuju na pronalaženju terorističke ćelije.
Dok se čini da će slučaj biti brzo rešen, inspektorka Jelena Todorović sumnja u rezultate dosadašnje istrage.
Političari, biznismeni i svetske sile čine sve da zataškaju zločin. Jelena kopa dublje za istinom i sreće se sa korupcijom, pretnjama, duhovima prošlosti i naizgled zaboravljenim mitovima. U opasnosti se ne nalaze samo njen i životi njenih najmilijih, već i čitava budućnost Srbije.
Neočekivano, u pomoć joj priskače agent CIA Markus Morison, nekadašnji operativac, a sada predavač na CIA akademiji.
Svakim danom, novi balkanski, a možda i svetski rat se sve više približava. Hoće li dvoje ljudi uspeti da zaustave zahuktalu ratnu mašineriju i da li su spremni da plate previsoku cenu da bi to postigli?
Zašto pišem ovo? Trenutno sam u procesu prikupljanja sredstava za objavljivanje romana(slobodno možete da pomognete) ili u trganju za izdavačem, koji bi stao iza romana. Videćemo šta će se prvo dogoditi.
U međuvremenu sam kontaktirao mlade dizajnere iz IT Akademije (ovde možete videti neke od njihovih radova), i oni su poslali svoje predloge. Hvala im svima, a takođe se zahvaljujem i Predragu Maksiću, mentoru tih mladih ljudi. Da budem iskren, nisam očekivao ovoliki odziv (pošto je u pitanju bila neobavezujuća vežba), a posebno sam iznenađen kvalitetom radova. Zato pozivam vas, moje drugare sa bloga (mada ću zvati u pomoć i drugare sa drugih tamnih vilajeta interneta) da mi pomognete, ali vi ćete ipak imati priliku da glaste prvi. Pogledajte predloge i glasajte za vaše favorite.Ako ih imate više, prvo ocenite onaj, koji vam se najviše sviđa, a zatim ostale.  Glasanje će trajati  do nedelje uveče.
Evo predloga:
InkedAna Maksimovic_LIInkedBojana Veljkovic_LIInkedDalibor Ostojic 2_LIInkedDalibor Ostojic_LIInkedDanijel Nenadic_LIInkedDragana Markovic_LIInkedHaris Delimustafic_LIInkedKristina Zivkovic 1_LIInkedKristina Zivkovic_LIInkedMilan Bulatovic_LIEnigmaKORICEInkedMirjana Stankovic_LIInkedPetra Simic 2_LIInkedPetra Simic_LIInkedSlobodan Radosevic_LIKORICE Drugo CarstvoxxTamara Jovanovic

Neka glasanje počne…
Slika – Geralt

155 thoughts on “Biramo naslovnicu za Drugo carstvo

  1. Po mom mišljenju, jedna od lepših korica knjige je 12, zatim 15. Jer su svetle i bice možda upečatljivije od ostalih šarenih knjiga na policama. Sa druga strena, kao poslednji favorit mi je broj 16 jer je ozbiljna, crna boja, sa dosta dobrim urađenim simbolima i sitnicama okolo.
    Sve u svemu, sve najbolje u procesu i da knjiga bude dosta uspešna.

    1. Pazite, ne mogu nikome da zabranim da glasa, ali kao i vi, mogu da primetim da li neko ima veću armiju obožavalaca(prijatelja, rođaka). Pored glasova(za koje se čini da su dirigovani), glasa i popriličan broj ljudi, za koje znam da nemaju veze sa autorima(moji stari čitraoci i drugari sa wp). Ova objava je bila namenjea tome da ja otklonim nedoumice, koje sam imao oko nekih radova. Na kraju, opet ću biti taj koji bira pobednički rad. A pošto ne znam ni jednog od autora, biće onaj koji najviše odgovara mojoj ideji… Inače, poptuno se slažem sa vama, da je internet često obesmislio glasanja… Kao što rekoh, ovo je jedna od smernica za mene…

  2. Glasam za rad broj 15, jer je ilustracija fantastična I dizajn je moderan! Boje I kontrast su zaista efektni! Jedino tu mogu da prepoznam I vidim Dušanovu krunu, dok je na drugim radovima nema (iako na većini radova vidimo nekakve krune) a njegova kruna bi trebalo da bude glavna asocijacija na veliko carstvo I carsku Srbiju.

  3. Ok, meni je 15. i 14. tim redosledom, moram da priznam da me prvih par sa krstom odbija, ali to sam ja,valjda zbog toga sto me asocira uglavnom na crkvu (bas cudna asocijacija hahaha), neki su mi bledi i nekao neupadljivi, ova dva odskacu. Iskreno nisam otpratila roman, ne zameri ne stizem nista da citam, ali mislim da to sa aspekta naslovnice nije ni bitno jer ni oni koji bi kupili knjigu nisu, zato je bitan utisak koji ista ostavlja, po meni mora biti uapdljiva. Nadam se da pomaze kometar i puno srece sa knjigom!

  4. Broj 15 definitivno. Uobzirena doza ozbiljnosti i profesionalnosti a za dizajn sve pohvale – vrlo sofisticiran. Jedini prijedlog koji objedinjuje stil i sadržaj u jednu vrlo harmoničnu cjelinu. Postignuta je jedinstvena kombinacija svih potrebnih elemenata koja definitivno za cilj ima da ostavi izražajan utisak na potencijalnog kupca, a to je nešto što ovaj dizajn definitivno ima. Sretno svima. Pozdrav.

Оставите одговор