Klovnov osmeh

„Može meni mač?“
Klovn Cvrle se samo osmehnuo, klimnuo glavom i započeo da uvija dugačke balone. Godinama unazad zabavlja decu i odrasle na rođendanima, žurkama, proslavama.
Poslednje vreme je čak i češće klovn za odrasle. Vole odrasli da se oslobode stega i da se opet smeju kao deca, laka srca i mirne duše. Mnoge Cvrletove kolege se žale da se sve više dece se boji klovnova. Proklet bio onaj Stiven King i oni klovnovi ubice iz Amerike, sa gorčinom je pomislio Cvrle, dok je pružao mač od balona.
On nije imao taj problem. Nije sebe doživljavao kao strašnog klovna. Šarena perika, mali plavi šeširić, široki osmeh,  nasmejane oči, crveni nos, garedroba prekrivena cvećem i štraftama i naravno, dugačke cipele. U reveru cvet koji prska vodu. Retko ko bi ostao imun na Cvrletove doskočice i šale.
„Cvrle, napravi mi molim te, dinosaurusa“, zamolila je devojka.
„Evo, stiže jedan strašni i opasni, roze dinosaurus.“
Svi oko Cvrleta se smeju.
Uvek mu je najteže padao kraj zabave. Nekad može da priušti da ostane čak i po sat vremena duže od dogovorenog, sve dok svako ko želi ne dobije balon ili oslikano lice. Cvrle nikad nije pristajao da dodatno naplati taj trud. Osmesi i radost su mu uvek bili najdraža zarada.
Dešavalo se da mora da juri sa zabave na zabavu i da jednostavno nema vremena da ispuni svačiju želju. To ga je uvek potresalo,stotinu vesele dece, nije moglo da zameni jedno tužno dete.
Na žalost, današnji dan je bio baš jedan od tih. Morao je što pre da ide dalje, čeka ga velika žurka, verovatno, najveć u njegovom životu.  Nije smeo da zakasni. Moraće da razočara nekog. Šteta…
„Cvrle, ti si najbolji klovn na celom svetu, gledao sam te nekoliko puta“, rekao je jedan od prisutnih muškaraca. „Da li bi hteo da mi napraviš cvet?“
„Voliš cveće? Kao Ferdinand?“
„Voli moja supruga“, stidljivo  se osmehnuo mladiće „Omiljene su joj orhideje.“
„Za orhideje se ti pobrini mlado momče, a ja mogu da napravim samo najjednostavniji cvetić.“
Cvrle je sa zadovoljstvom gledao u publiku, koja je pomno posmatrala  svaki njegov pokret.
„Dragi moji, moram da vas obavestim, da mi je vreme da idem.“
Sa tim rečima se okrenuo i otišao, ostavljajući publiku, koja je negodovala.
****
Najnovije vesti
Juče u 19 časova odvijala se prava drama. Milan Kostić, poznatiji kao klovn Cvrle je primećen kako izvodi svoju tačku na Brankovom mostu. Celom događaju je prisustvovalo dvadesetak građana. Klovn je sve vreme zabavljao ljude pošalicama i doskočicama, figurama od balona.
 Kada je program stigao do kraja, klovn Cvrle je brzo preskočio ogradu i na užas svih prisutnih, bacio se u nabujalu reku. Uprkos brzoj intervenciji rečne policije, iz reke su uspeli da izvuku samo beživotno Kostićevo  telo.
Kostićevi poznanici, koje smo uspeli da intervjuišemo, su u čudu. Svi ga opisuju kao osobu, koja je bila beskrajno optimistična. Niko ne zna iz kog razloga je preuzeo taj korak.
Sahrana će biti održana u subotu.
Slika – OpenClipart-Vectors

6 thoughts on “Klovnov osmeh

Оставите одговор Одустани од одговора

Exit mobile version