Pročitano tokom avgusta 2019.

Primetio sam da volite liste. Zato vam odmah na početku meseca predstavljam avgustovsku listu. Odmah da kažem da sam zadovoljniji u odnosu na mesec dana ranije

Pazite scenu. Danas sam čekao nešto u redu, čekanje se odužilo, a iznenađujuće brzo sam pročitao knjigu koju sam poneo. Telefon prazan. Šta ću sam sa sobom? Jeste li imali slične situacije?

Šta da vam kažem, volim da čitam, sigurno u psihijatriji ima neki naziv za takvo ponašanje. Verujem da sam vam spominjao da često čitam dok ispiram sudove? To je jedan od razloga zašto ne volim tuđe knjige, dešava se da budem nemaran.

Lista je opet umereno dugačka, ali ispunjena odličnim naslovima.

 

Robert Šnakenberg – Tajni život velikih pisaca

Neobičnosti i zanimljivosti, koje su vezane za dvadesetak velikih književnih imena. Većinu pisaca ne simpatišem previše (pogotovo pesnike, bez uvrede, ali poeziju najviše volim kada je ozvučena), ali priznajem da su im životi bilo svakakvi, ali nikako dosadni.

Aleksandra Braken – Najmračniji umovi i Neizbrisiva

Serijal namenjen tinejdžerima (ili još bliže tinejdžerkama), ili što bi stranci rekli YA, young adult.

U Americi se pojavila epidemija. Deca su dobila super moći i u zavisnosti od vrste, podeljena su u jednu od pet grupa. Pri tome, sve vreme ih drže u logorima, za koje vlada tvrdi da su centri za oporavak, ali to je daleko od istine.

Žan Pol Didijeloran – Čitač iz voza u 6:27

Knjiga koja će se sigurno dopasti svakome ko voli knjige i čitanje. Topla, nežna, duhovita, ozbiljna. Ne bih ulazio u radnju, jer postoji šansa da zbog kratkoće otkrijem suviše. Pročitajte, nećete zažaliti.

Kamenko Rašeta – Čudesni sve kontajnera

Priča o ratu u SFRJ, izbeglicama, krizi, inflaciji. Tema je teška i potresna i sa tim nemam problem. Znam samo da mi se  knjiga nije svidela, iako sam pročitao do kraja. Znate da ostavljam knjigu ako me ne kupi do pedesete strane.

Robert Galbrat – Zov kukavice

Ako niste znali, kao što nisam znao ni ja, u pitanju je autorka serijala o Hariju Poteru, Džoana Roulking, koja knjige za „odrasle“ piše pod pseudonimom. Uživam u svakoj knjizi o Hariju (osim u „Ukletom detetu“, koji bih zabranio), ali nisam zadovoljan ovom krimi pričom. Da mene neko pita (kao što me naravno ne pita), skratio bih priču za bar pedeset ili više stranica. Do kraja knjige nisam znao ko je odgovoran za ubistvo (tipovao sam na batlera), štojej dobra stvar, ali sve ostalo… Mislim da se neću skoro vraćati krimićima gospođe Rouling.

 Rensom Rigs – Mapa dana

E, stigli smo do  najdraže avgustovske knjige. Naišao sam na ovo blago u gradskoj biblioteci i ostao zatečen. Obožavam biblioteke. Pretpostavljam da su oni koji nisu čitali „Čudnovatu decu gospođice Peregrin“, gledali film? Četvrti nastavak serijala (a biće još barem dve) je izuzetno zanimljiv. Čudnovata deca su ponovo pred vama i ovog puta dolaze u stvarnost. Progutao sam knjigu u dahu, ali mi je sad žao što moram  da čekam nastavke.

To je bio moj avgust u knjigama. Vi? Stižete li da čitate ili ste još uvek u letnjem opuštenom raspoloženju kada se samo lenčari i uživa u nekoj vodi?

3 thoughts on “Pročitano tokom avgusta 2019.

  1. Započinjem da čitam više knjiga istovremeno. Volim da pročitam početke knjiga, kod izdavača koji daju tu mogućnost pa na osnovu toga vidim da li me zanima da čitam dalje. U avgustu sam završila „Sluškinjinu priču“. Serija me je povukla da je pročitam. I knjigu „E, zabole me“. Sad ponovo čitam knjige „Menadžer na mafijaški način“ i „48 zakona moći“.

Оставите одговор