Drugo carstvo 4

Drugo carstvo 1, 23
Beograd, 18.06.2018.
Svetlana je kasnila na fakultet, ali to nije bila novost. Gazdarica je odlučila da joj podigne kiriju za 50 evra, na poslu joj je kasnila plata, ali kasnilo joj je i nešto drugo što ju je najviše zabrinjavalo. Život nije mogao da joj pošalje neku sreću, već samo brigu. Iz misli ju je prenulo naglo zaustavljanje tramvaja. Grčevito je stegnula šipku, svim silama se trudeći da ne padne. Težina nekolicine putnika, koji su joj zahvaljujući inerciji bili naslonjeni na leđa, nije previše pomagala.
Dok se pitala da li je tramvaj zaustavio nepažljivi vozač nekog automobila koji je izleteo pred tramvaj, nervozni pešak koji je pretrčavao šine ili je u pitanju nešto treće, pogled joj je privukao mladić u iznošenim farmerkama i ispranoj vojničkoj košulji, koji je stajao pored srednjih vrata. Nije bila sigurna zašto je baš na njega obratila pažnju. Nešto u njegovoj pojavi je bilo odbojno, mada još uvek nije mogla da ukaže šta je to. A onda je shvatila. Njegove oči. Gledao je njima kao automat, bez trunke životne iskre.
Zoran, ili kako su ga znali u virtuelnom svetu HellCooler, je preko mobilnog pratio reakcije na najnoviji video, koji je postavio jutros, pre nego što klinci krenu u školu. Posećenost njegovog kanala je bila neverovatna. Godinama je vredno gradio svoj kanal i sad će napokon zarađivati od istog. Mladić sa rancem na leđima je gurnuo Zorana. Ovaj ga je samo pogledao ispod oka. Tenkre, pomislio je i nastavio da prati komentare i da istovremeno odgovara na najzanimljivije.
Milan Sretenović, 33-godišnji policajac je, već po navici, osmatrao putnike u tramvaju. Sve ga je pritisnulo, žena mu je bila na birou, ima ćerkicu od 5 godina i teško će moći da joj pruži kvalitetan život. Em rizikuje glavu svaki dan za četrdeset hiljada, em su im i tu bedu smanjili, zbog tamo nekih mera štednje. Često je pomišljao da bi bolje prošao da se ponaša kao mnoge njegove kolege, koji na razne polulegalne i legalne načine izvuku još neki dinar. Ali on nije mogao tako, otac bi mu se u grobu prevrnuo kada bi Milan radio drugačije nego što nalažu pravila službe. Eh, nije lako biti vaspitan da budeš pošten u zemlji lopova, prevaranta i probisveta. Pogled mu se zaustavo na mladiću koji je stajao na sredini tramvaja. Pažljivije ga je osmotrio, mlad, crnokos, kratko ošišan, visok oko 175, veoma napet, obilno se znoji, verovatno zbog gužve, a možda je i bolestan, toliko čvrsto drži svoj ranac da mu je ruka pobelela. Gledao je u Milana tupog pogleda, dok su mu se usne pomerale. Milan se pitao da li priča sam sa sobom ili možda razgovara sa nekim koristeći bluetuth na svom mobilnom telefonu.
Iako mladić nije izgledao preteće, opasnost koju je Milan osećao bila je skoro opipljiva. Godine provedene na beogradskim ulicama izoštrile su mu sva čula. Onda je spustio pogled ka šaci koja je bila grčevito stisnuta i alarm u glavi je zazvonio uzbunu.
Da li je ovo moguće? Ne mogu da umrem sada, ne još, ne mogu da ostavim ženu i kćer u dugovima, bez ičega. – prošlo mu je kroz glavu dok je gurao ljude u stranu i polako se približavao mladiću, pazeći da ga ovaj ne primeti. Baš kada je pomislio da će uspeti, sreo je mladićev pogled i shvatio je da je kasno. Trenutak kasnije, mozak mu je ispunio prodoran bljesak
Ako vas zanima kako će se dalje odvijati ova priča, pogledajte ovde kako možete doći do vašeg primerka… 🙂
 
slika Unsplash

54 thoughts on “Drugo carstvo 4

     1. Jesmo, sreli smo ga, ali ako Mr. Moody finansira štampu, može da menja ime glavnom liku… 😀

     2. Vrlo ga cenim i ipoštujem, ali to ime je već iskorišćeno, jer samo je jedan beli ninđa… 😀 Mada, došao j eposl ei Lustbaderov, mad aj e on mešanac… 😀

 1. Повратни пинг: Moje priče; Popović Nešo - Shonery

Оставите одговор Одустани од одговора

Exit mobile version