Biramo naslovnicu za Drugo carstvo

Hej drugari, treba mi vaša pomoć…
Sećate se romana Drugo carstvo, koji je objavljivan na ovom blogu. Neki su čitali, a neki ne. Koga zanima, može da pročita roman (link, samo da kažem da će planirana knjiga biti donekle drugačija), a koga ne zanima, kačim sinopsis, čisto da imate predstavu o čemu se radi.
Brutalan zločin u centru Beograda – 18.06.2018. albanski terorista samoubica aktivira bombu u tramvaju tokom saobraćajnog špica. Vlade dveju zemalja nevoljno sarađuju na pronalaženju terorističke ćelije.
Dok se čini da će slučaj biti brzo rešen, inspektorka Jelena Todorović sumnja u rezultate dosadašnje istrage.
Političari, biznismeni i svetske sile čine sve da zataškaju zločin. Jelena kopa dublje za istinom i sreće se sa korupcijom, pretnjama, duhovima prošlosti i naizgled zaboravljenim mitovima. U opasnosti se ne nalaze samo njen i životi njenih najmilijih, već i čitava budućnost Srbije.
Neočekivano, u pomoć joj priskače agent CIA Markus Morison, nekadašnji operativac, a sada predavač na CIA akademiji.
Svakim danom, novi balkanski, a možda i svetski rat se sve više približava. Hoće li dvoje ljudi uspeti da zaustave zahuktalu ratnu mašineriju i da li su spremni da plate previsoku cenu da bi to postigli?
Zašto pišem ovo? Trenutno sam u procesu prikupljanja sredstava za objavljivanje romana(slobodno možete da pomognete) ili u trganju za izdavačem, koji bi stao iza romana. Videćemo šta će se prvo dogoditi.
U međuvremenu sam kontaktirao mlade dizajnere iz IT Akademije (ovde možete videti neke od njihovih radova), i oni su poslali svoje predloge. Hvala im svima, a takođe se zahvaljujem i Predragu Maksiću, mentoru tih mladih ljudi. Da budem iskren, nisam očekivao ovoliki odziv (pošto je u pitanju bila neobavezujuća vežba), a posebno sam iznenađen kvalitetom radova. Zato pozivam vas, moje drugare sa bloga (mada ću zvati u pomoć i drugare sa drugih tamnih vilajeta interneta) da mi pomognete, ali vi ćete ipak imati priliku da glaste prvi. Pogledajte predloge i glasajte za vaše favorite.Ako ih imate više, prvo ocenite onaj, koji vam se najviše sviđa, a zatim ostale.  Glasanje će trajati  do nedelje uveče.
Evo predloga:

Neka glasanje počne…
Slika – Geralt

155 thoughts on “Biramo naslovnicu za Drugo carstvo

 1. Po mom mišljenju, jedna od lepših korica knjige je 12, zatim 15. Jer su svetle i bice možda upečatljivije od ostalih šarenih knjiga na policama. Sa druga strena, kao poslednji favorit mi je broj 16 jer je ozbiljna, crna boja, sa dosta dobrim urađenim simbolima i sitnicama okolo.
  Sve u svemu, sve najbolje u procesu i da knjiga bude dosta uspešna.

 2. Olja Ristic slucajni bloger – Belgrade,Serbia – The terrible things in a humorous way - I've always been such a girl and who hears and smiles are signs that he fell and got up without a problem. O uzasnim stvarima na duhovit nacin - pa ko cuje i nasmeje se znaci da je pao i ustao bez problema.
  Olja Ristic slucajni bloger каже:

  Meni 1 i 11

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Moja prva ideja je bila da na naslovnici bude tetovaža parvojnih jedinica, koje se spominju u romanu – krst obavijen krunom, a u pozadini vučja šapa… Ali sam i napomenuo da mogu da koriste drugojačije motive…

 3. Olja Ristic slucajni bloger – Belgrade,Serbia – The terrible things in a humorous way - I've always been such a girl and who hears and smiles are signs that he fell and got up without a problem. O uzasnim stvarima na duhovit nacin - pa ko cuje i nasmeje se znaci da je pao i ustao bez problema.
  Olja Ristic slucajni bloger каже:

  I 6 propustih 🙂

 4. stajaznambydada – rođena: očito zašto: tek tako kako: majka kaže lako obrazovanje: ima radno iskustvo: da klupsko iskustvo: da drugarsko iskustvo: da sestrinsko i bratsko iskustvo: da u radnom odnosu: još uvek hobi: blejanje fiksacija: nebo frizura: kratka
  Djosla каже:

  10,13 ev.15. Super su. Dobra ti ideja da njih angažuješ.

 5. Fantasy by Sofia – Serbia – Obožavam vukove i ostaje mi još da istetoviram jedan mali čopor na ramenu. Omiljena boja mi je crvena i zelena, ali mislim da će ti vukovi biti plave. Muziku i epsku fantastiku obožavam! Želja mi je da jednog dana imam vikendicu na planini punu knjiga. Avaj, za sada moram da se zadovoljim stanom u gradu punom knjiga. Teške muke moje. Bez pisanja ne mogu da se zamislim. Od malih nogu vučem sa sobom sveske i naliv-pero, a sad mogu da kucam i na telefonu. Sveske i dalje čuvam.
  Fantasy by Sofia каже:

  15 i 13

 6. 11 i 13
  Počela sam nekad čitati, pa izgubila redosled. Popraviću se.
  Gde se može (do)dati doprinos izdavanju? Račun? Western?

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Lepo od tebe… ali van svake šale, pokrenuću uskoro projekat prikupljanja para preko neke od platformi… 🙂

 7. Fantasy by Sofia – Serbia – Obožavam vukove i ostaje mi još da istetoviram jedan mali čopor na ramenu. Omiljena boja mi je crvena i zelena, ali mislim da će ti vukovi biti plave. Muziku i epsku fantastiku obožavam! Želja mi je da jednog dana imam vikendicu na planini punu knjiga. Avaj, za sada moram da se zadovoljim stanom u gradu punom knjiga. Teške muke moje. Bez pisanja ne mogu da se zamislim. Od malih nogu vučem sa sobom sveske i naliv-pero, a sad mogu da kucam i na telefonu. Sveske i dalje čuvam.
  Fantasy by Sofia каже:

  A kada bi u br 16 taj pištolj i meci mogli malo da se umuvaju oko krsta?

 8. sultanija – Beograd, Srbija – Turistički bloger. Turkofil čiji je pradeda ubio Turčina. Pomenuta u knjizi "Hamam Balkanija". Volim istoriju, putovanja, mačke, dobru klopu.
  sultanija каже:

  Moji favoriti 11 i 18 ?

 9. deniputuje – Zaljubljenik sam u putovanja i u nemački jezik. Putujem kroz život i po Evropi. Učim i podučavam druge.
  Deni каже:

  1 i 11 meni najbolji 🙂

 10. Ja se izvinjavam, al tacno se vidi da glasaju babe, tetke, strine i ostala rodbina i prijatelji ili sam dizajner po nekoliko puta. Ovako se nece izabrati najbolje resenje nego ono resrenje ciji ce dizajner biti najaktivniji tokom prikupljanja glasova. Bezveze.

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Pazite, ne mogu nikome da zabranim da glasa, ali kao i vi, mogu da primetim da li neko ima veću armiju obožavalaca(prijatelja, rođaka). Pored glasova(za koje se čini da su dirigovani), glasa i popriličan broj ljudi, za koje znam da nemaju veze sa autorima(moji stari čitraoci i drugari sa wp). Ova objava je bila namenjea tome da ja otklonim nedoumice, koje sam imao oko nekih radova. Na kraju, opet ću biti taj koji bira pobednički rad. A pošto ne znam ni jednog od autora, biće onaj koji najviše odgovara mojoj ideji… Inače, poptuno se slažem sa vama, da je internet često obesmislio glasanja… Kao što rekoh, ovo je jedna od smernica za mene…

 11. Aleksandra M. Lalić – Rođena sam 1983. (godina kada je Bernhard objavio svoj čuveni roman Gubitnik, Elfride Jelinek Pijanistkinju i kada su izašla Kišova sabrana dela) u Požarevcu, odrasla u Sarajevu i Mladenovcu, neko vreme živela u Beogradu i Novom Sadu. Trenutno opet živim u Mladenovcu, ali to je samo tačka u mom nomadskom životu. Objavila sam romane Maksimilijan (2000), Vulkan sa ledenog brega (2005) i Glasovi prozora (2017).
  Aleksandra M. Lalić каже:

  8 i 9
  Glasam za minimalizam, jer manje je cesto vise. Krune i krstovi su mi nekako retro, a i asociraju na istorijski roman.

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   hvala na glasanju… Izbor će biti težak, ali opet, svaki izbor je takav…

 12. Ivana – www.marketingorbis.com – Hi! I'm Ivana. Writer, artist, digital marketer, social media expert and beauty lover. My passions are cooking, travel, skincare and writing..among other things. Welcome and enjoy!
  Ivana - Orbis Marketing каже:

  Glasam za 10 i 13 🙂

 13. Glasam za rad broj 15, jer je ilustracija fantastična I dizajn je moderan! Boje I kontrast su zaista efektni! Jedino tu mogu da prepoznam I vidim Dušanovu krunu, dok je na drugim radovima nema (iako na većini radova vidimo nekakve krune) a njegova kruna bi trebalo da bude glavna asocijacija na veliko carstvo I carsku Srbiju.

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Sviđa mi sa način na koji razmišljaš… glas je upisan…

 14. Ok, meni je 15. i 14. tim redosledom, moram da priznam da me prvih par sa krstom odbija, ali to sam ja,valjda zbog toga sto me asocira uglavnom na crkvu (bas cudna asocijacija hahaha), neki su mi bledi i nekao neupadljivi, ova dva odskacu. Iskreno nisam otpratila roman, ne zameri ne stizem nista da citam, ali mislim da to sa aspekta naslovnice nije ni bitno jer ni oni koji bi kupili knjigu nisu, zato je bitan utisak koji ista ostavlja, po meni mora biti uapdljiva. Nadam se da pomaze kometar i puno srece sa knjigom!

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Svaki komentar pomaže… Potpuno si u pravu da prvo mora da ih privuče naslovnica, a zatim sinopsis i to je to… Ne moraš da se izvinjavaš što nisi čitala, ima još onoliko takvih… 😀

 15. Broj 15 definitivno. Uobzirena doza ozbiljnosti i profesionalnosti a za dizajn sve pohvale – vrlo sofisticiran. Jedini prijedlog koji objedinjuje stil i sadržaj u jednu vrlo harmoničnu cjelinu. Postignuta je jedinstvena kombinacija svih potrebnih elemenata koja definitivno za cilj ima da ostavi izražajan utisak na potencijalnog kupca, a to je nešto što ovaj dizajn definitivno ima. Sretno svima. Pozdrav.

Slobodno napišite komentar... Cancel reply

Exit mobile version