Igra – Pružamo ruku drugarima na blogu

Nismo se dugo igrali, pa hajde da započnemo novu igru.
Na razvoju ideje su pomogle i sledeće persone – naša draga i autentična Sofia (ko ne zna, piše fantastiku i to joj odlično ide), kao i mladac poznat pod imenom Hank Moody (nedavno je pokrenuo lično svoj sajt, pa ga slobodno podržite, tako što ćete otići ovde). Naravno, očekujem da će i njih dvoje uzeti učešća u ovoj igrariji.
Sećate li se vremena, kada ste imali samo nekoliko pratilaca i kada ste željno iščekivali svaki novi komentar ili novog čitaoca?
Nije bilo lako, zar ne?
Zato smo se nas troje dogovorili da pokrenemo ovu igrariju i da pošaljemo malo vetra u leđa „manjim“ blogovima. Hajde da upoznamo nova lica u ovoj našoj blogosferi (ili možda stara, ali nepravedno zapostavljena). Moje merilo je bilo sledeće – blogovi do 30 pratilaca. Inače, taj broj vidite kada kliknete na autora bloga kada ulazite iz ridera(reader) ili iz vaših statistika.
Pravila
 • Zahvalite se osobi, koja vas je nominovala (nije obavezno, ali je lepo)
 • Predložite „mali“ blog(ove), koji nezasluženo ima mali broj pratilaca i za koji mislite da ga treba čitati. Nema ograničenja u broju predloga
 • Odaberite nove drugare koji će dati svoje „male“ favorite
 • Uživajte, jer sreću čine male stvari (hm, dobro ne baš uvek, ali opet…) i sreća je lepa samo kada se deli
Evo, krećem sa predlozima. Ovo su neki „mali“ blogovi, koje volim da pogledam i pročitam.
Ako želite da saznate nešto novo o japanskoj anime kulturi. posetite – Anime Balkan,
Mlad momak, koji se nedavno pojavio – Ogisha,
Stranica koja se bavi nudizmom (naturizam je budućnost, što bi se reklo) – Nudizam-naturizam,
Jedan ozbiljan kritičar sveta oko nas – Kritike zakržljalog uma,
Stranica koja se bavi homoseksualizmom (na žalost trenutno nema novih objava, ali se nadam da će se autor ponovo oglasiti) – Tabu tema,
Možda su ovo „mali“ blogovi, bar po statistici, ali čine veliku stvar. Samo napred i gurajte dokle god možete…
Pored Sofije i Henka, zanima me i šta na ovu temu misle Ivana – Orbis, Aleksandra NM, kao i drugari sa stranice Dotkom. Vi ostali možete ili da čekate nominaciju ili da sami okačite svoje predloge…  🙂
Nadam se da vam se dopada ideja.
Slika – johnhein

26 thoughts on “Igra – Pružamo ruku drugarima na blogu

 1. Shone, mi (Dotkomovci) smo oduševljeni predlogom, samo ćete nas sačekati par dana. Preselili smo ceo sajt i trenutno smo u fazi šminkanja i podešavanja pa nam to oduzima svo slobodno vreme. Očekujemo da ćemo do vikenda sve završiti, pa ćemo onda moći da vam se pridružimo. Pozdrav !

 2. Fantasy by Sofia – Serbia – Obožavam vukove i ostaje mi još da istetoviram jedan mali čopor na ramenu. Omiljena boja mi je crvena i zelena, ali mislim da će ti vukovi biti plave. Muziku i epsku fantastiku obožavam! Želja mi je da jednog dana imam vikendicu na planini punu knjiga. Avaj, za sada moram da se zadovoljim stanom u gradu punom knjiga. Teške muke moje. Bez pisanja ne mogu da se zamislim. Od malih nogu vučem sa sobom sveske i naliv-pero, a sad mogu da kucam i na telefonu. Sveske i dalje čuvam.
  Fantasy by Sofia каже:

  Nudizam? ??

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   imaš nešto protiv? Sve što je ljudsko, nij emi strano…

   1. Fantasy by Sofia – Serbia – Obožavam vukove i ostaje mi još da istetoviram jedan mali čopor na ramenu. Omiljena boja mi je crvena i zelena, ali mislim da će ti vukovi biti plave. Muziku i epsku fantastiku obožavam! Želja mi je da jednog dana imam vikendicu na planini punu knjiga. Avaj, za sada moram da se zadovoljim stanom u gradu punom knjiga. Teške muke moje. Bez pisanja ne mogu da se zamislim. Od malih nogu vučem sa sobom sveske i naliv-pero, a sad mogu da kucam i na telefonu. Sveske i dalje čuvam.
    Fantasy by Sofia каже:

    i gej je ljudski 😉 sviđa mi se

 3. Ivana – www.marketingorbis.com – Hi! I'm Ivana. Writer, artist, digital marketer, social media expert and beauty lover. My passions are cooking, travel, skincare and writing..among other things. Welcome and enjoy!
  Ivana - Orbis Marketing каже:

  Odlična ideja! ? I hvala na nominaciji, imat ću što proučavati preko vikenda 🙂

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Znao sam da ćeš hteti da se odazoveš… 😀 Samo polako…

 4. Brankica Smiljanić – Banja Luka – Brankica Smiljanić je rođena 1987.godine u Derventi, a trenutno živi u Banjoj Luci. Novinarstvo smatra pozivom, a ne poslom. Voli da čita, piše i pije kafu. Blog je nastao slučajno, ali kako kaže sa razlogom. Promoviše medijsku pismenost i smatra da nije teško biti kulturan. Piše za Al Jazeeru Balkans, radi za Deutsche Welle na projektu DW_BalkanBooster te sarađuje sa Buka magazinom. Moto: "Sve se može kad se hoće, treba samo htjeti".
  Brankica Smiljanić каже:

  Odlicna ideja, jer zelim bas da nadjem jos blogera i da citam. Hvala :)))

 5. Odlična ideja, povezujmo se, čitajmo se! 😉
  Hmm jel fer da reklamiram svoj blog/portal? Ako nije brišite…
  Elem, od pre nekih godinu i po dana vodim samostalno kulturni portal „Gledište“. Fokus portala je svakako promocija pisane reči, kulture, autorstva, društvene kritike, dakle sve po malo, da ne dužim previše.
  Ispod su linkovi ka stranici portala i facebook stranici, da, svi ste dobrodošli !!!
  https://www.facebook.com/glediste/
  https://gledistesite.wordpress.com/

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Zažmuriću na ovako bezočan vid samoreklamiranja… 😀 Šalim se, sve je ok… 😀

 6. Super ti je ideja, ali ja baš zabušavam sa čitanjem, moram prvo kod očnog, izgleda da mi se povećala dioptrija 🙁 Svima puno sreće u blogovanju :*

  1. Shonery – Beograd – Kao i mnogi, nosilac brojnih uloga. Pisac je samo jedna od njih... :D
   Shonery каже:

   Čuvaj oči, nemoj da čitaš u mraku sa baterijskom… 🙂

Slobodno napišite komentar... Cancel reply

Exit mobile version