Šta sam čitao u februaru 2019.

Petra od fantastike  je pokrenula zanimljivu temu. Pošto mi se dopala ideja, vrlo rado sam se prihvatio učešća.
Dakle, šta sam čitao tokom najkraćeg meseca u godini?
Džon Grišam – Aleja platana  Njegove knjige čitam vrlo rado. Najčešće su vezane za pravosudni sistem. Verujem da je većina vas čitala neki Grišamov roman ili gledala film Firma (koji je proslavio pisca), u kome glavnu ulogu igra Toma Kruz.
Rodžer Zelazni – Hronike Ambera 1-7 Serijal o kome sam čuo samo reči hvale. Stigao sam do osme od deset knjiga i vrlo sam zadovoljan. Maštovita priča, zanimljivi likovi, stalni obrti i želja da čitam dalje i dalje. Preporuka za sve ljubitelje epske fantastike
Saša Kuzmanović Belov – Nebeski bedemi Saša je do skoro bio samo moj drugar sa FB, ali sam imao zadovoljstvo da se upoznamo, na radionici kreativnog pisanja, koju on drži klincima. Roman mi se veoma dopao. Nekoliko ljubavnih priča koje se dešavaju na istom prostoru, ali u različitim epohama.
Borislav Pekić – Besnilo Izuzetan triler. Uzbudljiv, napet, na momente možda suviše detaljan, ali opet odlično napisan. Obimniji nego što je danas uobičajeno, ali mi to nije smetalo. Do samog kraja nisam bio siguran kako će se završiti.
Snežana Kanački – Polaris Prvenac mlade autorke, distopija smeštena u budućnost planete.
Kormak Mekarti – Put Pisac koji je već postao klasik. Nema zbora, čovek zna da napiše dobar roman, Radnja je smeštena u postapokaliptičnu Ameriku. Svideo mi se roman, preporuka.
Kristina Ćetković – U svoja četiri zida Za kraj vam predstavljam još jedan prvenac. Autorka je izabrala neoubičajenu temu za ove prostore, ljubav između dve žene. Verovatno će potencijalno izazivati sablazan kod nekih ljudi.
Eto, kad sve pogledam , i nije tako loše. Mesec domaćih autora i pisaca debitanata. Posebno je zanimljivo što sam većinu knjiga pročitao u elektronskom formatu.
Uz koje knjige ste vi proveli ovaj mesec mačaka?
Slika – LubosHouska

4 thoughts on “Šta sam čitao u februaru 2019.

  1. …kad vec pitas, preporucujem, Katodna zastita cevi gasovoda, …u vise dela, „skriptice“ iz fotokopirnice. Tu su glavni junaci sicusni elektroni koji su suprotno naelektrisani od oni sto su losi i sto zele da zahrdjaju cevi…i tu nastaje borba…i da Ti ne ispricam bas sve, mozda ces pozeleti da procitas.

  2. Super su naslovi, čitala sam ponešto..ali..čini mi se da si Pekićevo ime permutovao sa drugim-Borislav Pekić je napisao „Besnilo“..Ili postoji i Miroslav Pekić?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *