Balkanac osvaja Irsku, 47.nedelja, 6.3-12.3.2023.

Hej, hej, hej, što bi rekao Krasti Klovn.

Nadam se da uživate? Proleće samo što nije stiglo i ima li išta lepše od toga. Videćemo kako će se to godišnje doba na ovim prostorima.  Ako je verovati prošloj godini, onda će biti nešto što nije ni skroz proleće, ali ni skroz leto.

Verujem da jedva čekate da čujete kako mi je na poslu. Isto kao i do sada, nepromenjeno. Ponovo su me vratili na staro odeljenje. No dobro, posao je posao, vreme prolazi, plata dolazi. Što se tiče muzike, prosto mi dođe da utučem urednika muzičkog programa, slušam i dalje hitove od prošlih nedelja. Pojačanje je bila Keti Peri, koja priča o tome kako je poljubila devojku i kako joj se svidelo. To je skroz razumljivo. Sreća po  nas, muškarce, je što više žena ne isprobava tu kombinaciju, jer se ni jedna posle mekoće ženskih usana i ženske putenosti, ne bi vratila grubim muškim bradama i dodirima.

Petak i subota (da, radio sam u subotu), su bili poprilično muzički zadovoljavajući. U nekom trenutku kreće  Roksen i volim tu pesmu i sve, ali što se mene tiče postoji samo jedna verzija te pesme. Ona koji izvodi Edi Marfi.

 

Zabava miliona.

Stigle su nam kartice za posete lekaru, napokon smo dočekali da i to dođe.

Trenutno sam u fazi traženja novog imidža i biram šešir koji bih nosio uz kožnu jaknu. Da, znam da je to kriza srednjih godina, ali bolje da kupim šešir, nego da tražim mali crveni sportski auto. u opticaju je bio i fedora model, ali sam odustao od toga. Kažu da je ovde ranije išla neka serija gde je jedan od likova nosio fedoru i kožnjak, a da je pripadnik putujećeg naroda, da ne kažem romske  populacije.

Polako se pripremamo za omladinčev put u  Srbiju u aprilu. Prvi plan je bio da dođe supruga, ali eto na kraju smo dogovorili da on ide u posetu zavičaju.

Što se mene tiče, moje preduzeće ima kolektivni godišnji tokom prve dve nedelje avgusta. Prošle nedelje sam podneo zahtev za dodatnu sedmicu i dobio. Što će reči da ću doći na Balkan na cele tri nedelje. Čini se da je vreme da polako pravim planove za provod. To su odlične vesti. Naravno, jedinac će opet otići za Beograd čim mu se završi školska godina.

U utorak su me drugari iz naših krajeva pozvali na kafu. Kafa se pretvorila u rakijanje uz domaće kobasice, sir i slično. Rakijane bila iz Hrvatske, fina, pitka, oko18-20%. Možda bi neki rekli da je to dečija doza, ali je taman odgovarajuća za celovečernje druženje, a da glava ostane dovoljno bistra.  Sutradan sam jedva ustao za posao i  bio sam divno raspoložen ceo dan. Baš mi je trebalo jedno takvo veče.

Kad smo već kod cirkanja, u petak se u Irskoj slavi Sveti Patrik. Malo je paradoksalno da je njega slave, a da je on taj koji je odgovoran za zamenu stare, paganske religije hrišćanstvom. Dobro, i proterao je zmije sa ostrva. Činjenica je da nema zmija u Irskoj. U svakom slučaju, petak je naradan dan, najavljuju se manifestacije i zabave. Biće cirkanje u onolikoj meri verovatno, cenim da ću svratiti do nekog od pabova da osetim atmosferu, atmosfera će sigurno biti zanimljiva. Video sam da je u lokalnoj tatu radnji najavljen popust i da može da se dobije irska tetovažica – leprikon, detelina i slično, za dvadeset i četrdeset evrija. Ne znam kako se kreću cene, pretpostavljam da je osetno više nego na prostorima Balkana.

Ako ste propustili neki članak, imate ih ovde. Takođe, tu je i FB strana sa dnevnim objavama i interesantnostima.

Pozdravlja vas vaš Nešo/Shoney/Marid O’Shaughnerry/Joaquim/Paddy.

 

 

2 thoughts on “Balkanac osvaja Irsku, 47.nedelja, 6.3-12.3.2023.

    1. Bila bi fora, ali se neće desiti. Na stranu što sam prošlo leto napokon smislio šta bih prvi put istetovirao, teško da ću to moći da odradim ovde. Ne uklapa mi se u finansijski plan, možda kad dođem u zavičaj. 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *